Gastspreker van Lecture

Op zoek naar een gastspreker over ruimtevaart, Noord-Korea of ethiek? Vind de ideale spreker bij Lecture.

Organiseert u een evenement, bedrijfstraining of congres waarbij u het publiek wilt boeien met een inspirerend onderwerp? Dan kunt u een inspirerende gastspreker inhuren bij Lecture. Als sprekersbureau matchen wij u graag aan de juiste gastspreker voor uw evenement. Een inspirerende spreker weet uw publiek te raken en te motiveren. Wilt u een gastspreker inhuren die over een specifiek onderwerp spreekt dat past bij uw evenement? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gastspreker inhuren voor uiteenlopende onderwerpen

Wanneer u een gastspreker wilt inhuren, heeft u bij Lecture keuze uit uiteenlopende onderwerpen. Wij werken samen met inspirerende hoogleraren en spraakmakende universitair (hoofd)docenten. Deze wetenschappers blinken uit in het geven van fascinerende hoorcolleges. Ook werken wij samen met docenten van onder andere het Conservatorium van Amsterdam, de Gerrit Rietveld Academie, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, de Bouwacademie, de Filmacademie en de Militaire academie.

Gastsprekers per onderwerp

Organiseert u een evenement en bent u er nog niet over uit wat voor type lezing past bij de doelstelling van het evenement? Dan denken wij graag met u mee! Samen kunnen we bepalen welk onderwerp en welke gastspreker de kernboodschap van het evenement kunnen overdragen.

Wilt u graag uw werknemers inspireren met een lezing over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld over samenwerken, het nieuwe werken, sociale innovatie of big data? Wij matchen u graag aan een gastspreker die de aanwezigen kan prikkelen met een boeiende lezing.

Bij ons heeft u keuze uit uiteenlopende onderwerpen. De volgende onderwerpen kunt u bij ons sprekersbureau verwachten:

– Communicatie
– Storytelling
– Psychologie
– Marketing
– Sociologie
– Innovatie
– Creativiteit
– Samenwerking
– Technologie
– Big data
– Ethiek
– Diversiteit
– Social media
– China
– Design thinking
– Gamification

Deze uiteenlopende onderwerpen van onze gastsprekers kunnen de aanwezigen inspireren en motiveren. Wij denken graag met u mee om de geschikte gastspreker voor uw evenement te selecteren.

Praktische informatie over onze gastsprekers

Als u een spreker wilt inhuren voor een evenement, geven wij u graag nog wat praktische informatie over de lezingen van onze gastsprekers.

Hoe lang duren de lezingen van de sprekers?

De lezingen van sprekersbureau Lecture duren gemiddeld 50 minuten. Sommige lezingen zijn interactief, waardoor het soms kan uitlopen als er veel vragen zijn. Onze lezingen duren maximaal een uur.

In welke taal worden de lezingen gegeven?

De lezingen van onze sprekers worden veelal in het Nederlands gegeven, maar veel lezingen (onder andere van buitenlandse docenten) kunnen in het Engels worden gehouden. Werkt u bij een bedrijf waar de voertaal Engels is en geeft u daarom de voorkeur aan een Engelse lezing? In vele gevallen kunnen de sprekers ook een lezing in het Engels geven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat kost een spreker?

De kosten voor een gastspreker variëren per spreker én onderwerp. U kunt gerust contact opnemen voor meer informatie over de kosten van een gastspreker.

Heeft u meer vragen over de lezingen van onze gastsprekers? Neem contact met ons op!

Noord Korea

Hoe is de Kim ‘dynastie’ aan de macht gekomen en hoe heeft het zo lang kunnen functioneren? Professor Breuker geeft een uniek inzicht in het ongelooflijke systeem dat werd opgezet om een heel land te gijzelen, waar andere onderdrukkende communistische regimes, zoals in Oost-Europa, allemaal na een paar decennia instortten.

Remco Breuker is hoogleraar Koreaanse studies en voorzitter van de afdeling Koreaanse studies aan de Universiteit van Leiden. Hij is ook directeur van het Leiden Asia Centre.

Neem contact op

Ethiek

Verantwoordelijkheid bestaat soms uit het nemen van moeilijke beslissingen, maar hoe maak je de juiste keuzes? Jelle van Baardewijk biedt een waardevolle reflectie op de huidige samenleving. We zijn allemaal verantwoordelijk voor ons eigen leven. We willen gezond zijn, maar we willen ook genieten. We willen ons werk goed doen, maar ook tijd met onze familie doorbrengen. Wat als je het allemaal niet tegelijkertijd kunt hebben? In deze lecture legt Jelle uit hoe ethiek werkt en waarom ethiek vooral gaat over ‘nee’ zeggen.

Jelle van Baardewijk is filosofieleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is ook lid van de denktank Freedomlab Amsterdam.

Neem contact op

Levenslang

“De beschaving van een volk laat zich afmeten aan de wijze waarop het zijn gevangenen behandelt”, aldus de wereldberoemde auteur Dostojevski. Margje van Weerden, die als advocaat veel mensen bijstond met de vreselijkste delicten op hun naam, kan dit beamen. Ze geeft een indrukwekkende lecture over het concept ‘levenslange gevangenisstraf’. Is het humaan om iemand een toekomst zonder enig uitzicht op vrijheid op te leggen? Margje geeft een college over moraal, curieuze internationale invloeden op ons rechtssysteem en aangrijpende verhalen.

Margje van Weerden stond als advocaat verdachten bij in verschillende strafzaken. Aan de Universiteit van Amsterdam gaf ze les in strafrecht en strafprocesrecht en deed onderzoek naar supersnelrecht. Momenteel is ze freelancer en geeft ze onder andere lezingen en seminars over strafrechtelijke onderwerpen.

 

Neem contact op

Creativiteit, design thinking, gamification, diversiteit, innovatie, influencer marketing, intellectueel eigendom, psychologie, ethiek, media, rechten, china, blockchain, kunstmatige intelligentie, antropologie, communicatie, circulaire economie, bestuurskunde, sociologie, marketing, social media, methodologie, mediation, storytelling en vele andere onderwerpen.