Inspirerende spreker van Lecture

Op zoek naar een inspirerende spreker over kunstmatige intelligentie, de werking van inlichtingendiensten of Noord-Korea? Vind de ideale spreker bij Lecture.

Robotica

Kunnen we een morele machine maken? Is het mogelijk om een robot te bouwen die in staat is zijn acties te beslissen of te modereren op basis van ethische regels? Drie jaar geleden leek het idee onmogelijk, maar Alan Winfield geeft inzicht in waarom het vandaag inderdaad mogelijk is. Hij werpt ook licht op de toekomst van robotica.

Hoogleraar robotethiek aan UWE, Bristol, VK; Gastprofessor aan de University of York en Associate Fellow van het Centre for the Future of Intelligence, University of Cambridge.

Neem contact op

Noord Korea

Hoe is de Kim ‘dynastie’ aan de macht gekomen en hoe heeft het zo lang kunnen functioneren? Professor Breuker geeft een uniek inzicht in het ongelooflijke systeem dat werd opgezet om een heel land te gijzelen, waar andere onderdrukkende communistische regimes, zoals in Oost-Europa, allemaal na een paar decennia instortten.

Remco Breuker is hoogleraar Koreaanse studies en voorzitter van de afdeling Koreaanse studies aan de Universiteit van Leiden. Hij is ook directeur van het Leiden Asia Centre.

Neem contact op

Programmeren

Programmeren leert je hoe computers werken, maar helpt ook om maatschappelijke problemen te begrijpen en op te lossen en om de mooiste en gekste dingen te maken. Programmeren is niet alleen bedoeld voor het ontwikkelen van websites en games, maar kan ook worden gebruikt om kunst, animaties, schilderijen en muziek te maken. Felienne Hermans legt uit hoe het leren van programmeren werkt.

Felienne Hermans heeft les gegeven aan de TU Delft en is momenteel professor aan de Universiteit Leiden, waar ze les geeft aan het Leiden Institute of Advanced Computer Science.

Neem contact op

Creativiteit, design thinking, gamification, diversiteit, innovatie, influencer marketing, intellectueel eigendom, psychologie, ethiek, media, rechten, china, blockchain, kunstmatige intelligentie, antropologie, communicatie, circulaire economie, bestuurskunde, sociologie, marketing, social media, methodologie, mediation, storytelling en vele andere onderwerpen.