Keynote spreker van Lecture

Op zoek naar een keynote spreker over big data, Leonardo Da Vinci of auteursrecht? Vind de ideale spreker bij Lecture.

Lecture inspireert jou met colleges van ’s lands beste keynote sprekers. 

Lecture heeft de beschikking over spraakmakende keynote sprekers van ongekende klasse, die over de meest uiteenlopende onderwerpen fascinerende keynotes geven.

Boek nu de beste keynote sprekers bij Lecture

De keynote sprekers van Lecture staan voor klasse, kwaliteit en kunde. Wil je een keynote spreker inhuren die over een specifiek onderwerp spreekt dat past bij jouw evenement? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Big data & ethiek

Kunstmatige intelligentie (AI) en Big Data spelen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Met alle voordelen, maar ook met risico’s. Gegevens kunnen worden gemanipuleerd. Tegelijkertijd kan Big Data, als op de juiste manier geïmplementeerd, veel opleveren. Youssef bespreekt de ethiek van Big Data aan de hand van casestudy’s en actuele intrigerende verhalen. Wat kunnen we ervan leren?

Youssef El Bouhassani is docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij ontwikkelde LeerLevels: een AI-gedreven leerplatform en is tevens bestuurslid van de Nationale Denktank over Big Data.

Neem contact op

Leonardo da Vinci

Da Vinci staat bekend als uitvinder en kunstenaar, maar hij was ook een uitstekende waarnemer. Dit college geeft inzicht in de manier van werken van Da Vinci en laat zien hoe innovatie vooral voortkomt uit constant nieuwsgierig zijn en het bestaande willen verbeteren. Professor Kwakkelstein vertelt ook uitgebreid over Het Laatste Avondmaal en de Mona Lisa waarom deze schilderijen zo wereldberoemd geworden zijn.

Professor Kwakkelstein is directeur van het Nederlands Universitair Instituut voor Kunstgeschiedenis in Florence en hoogleraar kunstgeschiedenis, gespecialiseerd in de Renaissance.

Neem contact op

Copyright

Merel geeft een interactieve en educatieve lezing over auteursrechten. De belangrijkste vraag die zij stelt is of het auteursrecht in de toekomst nog steeds levensvatbaar is. Wie bezit eigenlijk een foto of tekst? Kun je het gebruiken voor werk of privé of helemaal niet? Als u op een foto wordt afgebeeld, is deze dan automatisch van u? En kun je het delen op sociale media? Of kun je een boete krijgen of zelfs in een rechtszaak belanden?

Merel Teunissen is advocaat bij Versteeg Wigman Sprey en geeft les aan de Theaterschool in Amsterdam. Ze is redacteur bij Mediaforum, een tijdschrift over communicatierecht.

Neem contact op

Creativiteit, design thinking, gamification, diversiteit, innovatie, influencer marketing, intellectueel eigendom, psychologie, ethiek, media, rechten, china, blockchain, kunstmatige intelligentie, antropologie, communicatie, circulaire economie, bestuurskunde, sociologie, marketing, social media, methodologie, mediation, storytelling en vele andere onderwerpen.