Sprekersbureau Lecture

Op zoek naar een spreker over China, gezondheid of het brein? Vind de ideale spreker bij sprekersbureau Lecture.

China

Frank Pieke spreekt over de vele veranderingen in China sinds 1989, hij laat zien hoe veerkrachtig de partij is en hoe de economie blijft groeien, ook al neemt de bevolkingsgroei af. En hoe de Chinese diplomatieke en militaire macht blijft toenemen. Hij laat, aan de hand van voorbeelden, zien hoe de Chinezen vrij zijn en tegelijkertijd onvrij zijn.

Frank Pieke is hoogleraar moderne Chinese studies aan de Universiteit van Leiden en oprichter van het Oxford China Center. Hij is tevens directeur van het Institute of Area Studies en van het Leiden Asia Center.

Neem contact op

The oxygen class

Burnout, stress, slaapproblemen; het zijn typische klachten van onze tijd. Het aantal antidepressiva dat we innemen is ongekend hoog. Weten hoe je jezelf kalm kunt houden in een stresssituatie is niet alleen goed voor onze prestaties, het is zelfs noodzakelijk om gezond te blijven. In het geval van stress of vermoeidheid zoeken we vaak naar een oplossing buiten onszelf, maar met de juiste ademhaling kun je zowel ontspannen als jezelf activeren. Ademen is eigenlijk het enige onbewuste proces in ons lichaam dat we kunnen beheersen. Marjon van Opijnen is een expert op het gebied van ademhalen en geeft inzicht in triggers van stress in het dagelijks leven.

Marjon van Opijnen is trauma- en ademhalingstherapeut en geeft les aan Nyenrode en Webster University in bedrijfsethiek en leiderschap.

Neem contact op

Big data & ethiek

Kunstmatige intelligentie (AI) en Big Data spelen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Met alle voordelen, maar ook met risico’s. Gegevens kunnen worden gemanipuleerd. Tegelijkertijd kan Big Data, als op de juiste manier geïmplementeerd, veel opleveren. Youssef bespreekt de ethiek van Big Data aan de hand van casestudy’s en actuele intrigerende verhalen. Wat kunnen we ervan leren?

Youssef El Bouhassani is docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij ontwikkelde LeerLevels: een AI-gedreven leerplatform en is tevens bestuurslid van de Nationale Denktank over Big Data.

Neem contact op

Creativiteit, design thinking, gamification, diversiteit, innovatie, influencer marketing, intellectueel eigendom, psychologie, ethiek, media, rechten, china, blockchain, kunstmatige intelligentie, antropologie, communicatie, circulaire economie, bestuurskunde, sociologie, marketing, social media, methodologie, mediation, storytelling en vele andere onderwerpen.