Sprekersbureau Lecture

Op zoek naar een spreker over China, gezondheid of het brein? Vind de ideale spreker bij sprekersbureau Lecture.

Organiseert u een evenement, bedrijfstraining of congres waarbij u het publiek wilt boeien met een inspirerend onderwerp?

Lecture is een sprekersbureau in Amsterdam dat u kan matchen aan een spreker voor uw evenement. Een inspirerende spreker weet uw publiek te raken en te motiveren. Bent u op zoek naar een spreker die past bij het onderwerp van uw evenement? Neem dan contact op met Lecture voor de mogelijkheden.

Sprekersbureau voor uiteenlopende onderwerpen

Lecture werkt met inspirerende hoogleraren en spraakmakende universitair (hoofd)docenten. Deze wetenschappers blinken uit in het geven van fascinerende hoorcolleges. Daarnaast werken we ook samen met docenten van onder andere de Filmacademie, de Militaire academie, de Bouwacademie, het Conservatorium van Amsterdam, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Gerrit Rietveld Academie.

Weet u nog niet welke spreker past bij uw evenement of de doelstelling van uw evenement? Dan denkt Lecture graag met u mee. Wellicht heeft uw evenement een specifiek doel, waarbij de spreker een bepaalde kernboodschap moet overbrengen. Het is dan belangrijk dat de spreker aansluit bij het doel en het gevoel van het evenement. Deze match maken wij graag voor u! Een inspirerende spreker geeft impact aan uw evenement.

Sprekers per onderwerp

Bent u op zoek naar een spreker over innovatie of technologie? Of wilt u de aanwezigen wat meegeven over samenwerken of creativiteit? Bij ons sprekersbureau heeft u keuze uit uiteenlopende onderwerpen. De volgende onderwerpen kunt u bij ons sprekersbureau verwachten:

– Communicatie
– Storytelling
– Psychologie
– Marketing
– Sociologie
– Innovatie
– Creativiteit
– Samenwerking
– Technologie
– Big data
– Ethiek
– Diversiteit
– Social media
– China
– Design thinking
– Gamification

Deze uiteenlopende onderwerpen kunnen de aanwezigen inspireren en motiveren. Wij streven ernaar om u de best mogelijke begeleiding te bieden bij het selecteren van een geschikte gastspreker bij uw evenement.

Praktische informatie over ons sprekersbureau

Wilt u een gastspreker inhuren voor een evenement met uw klanten of werknemers? Dan geven wij graag nog wat meer informatie over de mogelijkheden van sprekersbureau Lecture.

De lezingen van sprekersbureau Lecture duren gemiddeld 50 minuten. Sommige lezingen zijn interactief, waardoor het soms kan uitlopen als er veel vragen zijn. Onze lezingen duren maximaal een uur.

De lezingen van onze sprekers worden veelal in het Nederlands gegeven, maar veel lezingen (onder andere van buitenlandse docenten) kunnen in het Engels worden gehouden. Werkt u bij een bedrijf waar de voertaal Engels is en geeft u daarom de voorkeur aan een Engelse lezing? In vele gevallen kunnen de sprekers ook een lezing in het Engels geven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heeft u meer vragen over de lezingen van sprekersbureau Lecture? Neem dan contact met ons op.

China

Frank Pieke spreekt over de vele veranderingen in China sinds 1989, hij laat zien hoe veerkrachtig de partij is en hoe de economie blijft groeien, ook al neemt de bevolkingsgroei af. En hoe de Chinese diplomatieke en militaire macht blijft toenemen. Hij laat, aan de hand van voorbeelden, zien hoe de Chinezen vrij zijn en tegelijkertijd onvrij zijn.

Frank Pieke is hoogleraar moderne Chinese studies aan de Universiteit van Leiden en oprichter van het Oxford China Center. Hij is tevens directeur van het Institute of Area Studies en van het Leiden Asia Center.

Neem contact op

The oxygen class

Burnout, stress, slaapproblemen; het zijn typische klachten van onze tijd. Het aantal antidepressiva dat we innemen is ongekend hoog. Weten hoe je jezelf kalm kunt houden in een stresssituatie is niet alleen goed voor onze prestaties, het is zelfs noodzakelijk om gezond te blijven. In het geval van stress of vermoeidheid zoeken we vaak naar een oplossing buiten onszelf, maar met de juiste ademhaling kun je zowel ontspannen als jezelf activeren. Ademen is eigenlijk het enige onbewuste proces in ons lichaam dat we kunnen beheersen. Marjon van Opijnen is een expert op het gebied van ademhalen en geeft inzicht in triggers van stress in het dagelijks leven.

Marjon van Opijnen is trauma- en ademhalingstherapeut en geeft les aan Nyenrode en Webster University in bedrijfsethiek en leiderschap.

Neem contact op

Big data & ethiek

Kunstmatige intelligentie (AI) en Big Data spelen een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Met alle voordelen, maar ook met risico’s. Gegevens kunnen worden gemanipuleerd. Tegelijkertijd kan Big Data, als op de juiste manier geïmplementeerd, veel opleveren. Youssef bespreekt de ethiek van Big Data aan de hand van casestudy’s en actuele intrigerende verhalen. Wat kunnen we ervan leren?

Youssef El Bouhassani is docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij ontwikkelde LeerLevels: een AI-gedreven leerplatform en is tevens bestuurslid van de Nationale Denktank over Big Data.

Neem contact op

Creativiteit, design thinking, gamification, diversiteit, innovatie, influencer marketing, intellectueel eigendom, psychologie, ethiek, media, rechten, china, blockchain, kunstmatige intelligentie, antropologie, communicatie, circulaire economie, bestuurskunde, sociologie, marketing, social media, methodologie, mediation, storytelling en vele andere onderwerpen.